Fel dag att göra Rätt sak

Det var sedan länge bestämt att jag (Katharina) och min sambo skulle sälja saker på loppis. Jag har studerat i fem år och har inte mycket kvar på kontot, toppenbra att få in lite extra tänkte vi.. Vi har förberett oss under sommaren, och rensat hela lägenheten och källaren på saker som vi inte längre använder eller behöver.

En vän till mig sa att de köper som galningar på Solvalla Loppis, och på hemsidan så står det att de innehar ett världsrekord i loppis. Det låter ju bra. Det tar vi, tänker jag.

Loppis dagen följde Murphys lag – allt som kan gå fel gör det. Vi kom dit sent (=jag blev stressad plus att vi hamnade i utkanten av loppisen där inga människor var). Folk stod och trängdes runt oss medan vi lastade av våra saker, vilket stressade ytterligare (speciellt pga jag har arbetat i butik och är tydligen lite pedantisk när det gäller hur man presenterar saker). Dessutom var det den finaste dagen på länge, vilket antagligen påverkade hur många som var där och ville handla istället för att äta glass på en smutt fik. Typ ingen. De få som var där uppfattade jag som lite otrevliga, de gjorde narr av mig när jag försöka sälja saker. Det var lite som deras prutningstaktik, att be sig så kasst åt att man tillslut bara vill att de ska gå och säljer sakerna hur billigt som helst. Vi tjänade knappt igen pengarna som vi spenderade på ”inträde” till loppisen (160 kronor), OCH när vi skulle åka därifrån så brakade lånebilen ihop vilket gjorde att vi fick vänta i 3,5 timmar på en bärgningsbil. Inte en kanondag direkt.

Men, även om vi hade otur, så är det så roligt att loppisar börjar bli så populära igen. De saker som man säljer får ett nytt liv. Typ reinkarnation. Det bästa var när jag sålde mitt coola döskallehalsband till en tjej i sjuårsåldern. Hennes ögon lös när hon såg halsbandet. Hennes pappa försökte lära henne att pruta, och tillslut så enades vi om 15 kronor. Hon var lyckligast i världen.

Mer sådant till folket!

Reduce, reuce, recycle!

(bilderna är tagna från Solvalla loppis hemsida, kolla in dem på www.solvallaloppis.se)

Kommentera