Ingen fredagsfeeling utan mitt team!

I och med att jag aldrig har startat ett företag tidigare, så löser jag det på det gamla vanliga sättet. jag läser om det. Hur har andra gjort tidigare? Vilka är goda exempel? Mindre goda exempel? Jag lyssnar på ljudböcker, självbiografier, där människor berättar om sina drivkrafter, fallgropar och bästa tips. Jag snöar in mig. Jag har lyssnar på Petter Stordalens ljudbok, mest på grund av att jag ser upp till Gunhild Stordalen. Jag har aldrig varit någon bloggläsare, men läser numera Isabella Löwengrips blogg, på grund av att hon lyckas hålla många bollar i luften och är en stark förebild för kvinnor inom entreprenörsskap – som är mansdominerat, som många andra områden. Isabella, och många andra, har pratat om vikten av att ha ett fantastiskt team som man arbetar med. Där känner jag mig trygg i ReCollab AB. Vi är lika på de punkter som vi bör vara lika på, men vi har samtidigt olikheter och egenheter. Vi har lika värdegrund, samma utgångspunkt vad gäller hållbar utveckling och i och med att vi har läst vår master tillsammans på Stockholm Resilience Centre så har vi en gemensam förståelse för vad resiliens och social-ekologiska system innebär. Dock så har vi olika spetskompetenser. Jag har ett intresse för vattenförvaltning och en utbildning inom ekologi, Tove är en jäkel på mat och gastronomi och har sin kärna i statsvetenskap. Sara är den som har mest erfarenhet av att arbeta med hållbar utveckling då hon har varit koordinator och arbetat på CEMUS (the Centre for Development and Environmental Studies i Uppsala) och har är en fena på ekonomi och ekosystemtjänster. Vi har arbetat tillsammans i 2,5 år nu – och det flyter på så bra. Vi peppar och arbetar konstruktivt framåt med samma intentioner, som en enad trupp. Idag sitter jag ensam dock, då vi behövde arbeta från olika orter, och jag har ingen fredagskänsla alls. Inte alls samma pepp, vilket får mig att förstå hur viktigt det är att arbeta med ett grymt team och deras betydelse för ens vardag. Så glad att jag, oftast, får arbeta med dem. Heja oss!

Kommentera