Alla hjärtans dag – yay or nay?

Idag är det en av de där dagarna som skapar mycket känslor och spridda åsikter. En del ser det som en härlig anledning till att fira, medan andra ser det som ytterligare ett uttryck för konsumtionssamhället. Vi tycker att det är intressant när en dag uppmanar till omtanke, men via onödig konsumtion. Vad gör man egentligen med den där halvfula nallen sen? Om man köper blommor så kanske man ska lägga pengarna på en krukväxt som lever några år, istället för en knippe med tulpaner som osar kemikalier och vissnar efter 22 timmar. Måste folk köpa saker för att visa att de bryr sig?

Den här dagen blev just intressant och fick oss att fundera på en del djupare frågor – som hur vi väljer att leva våra liv, hur vi tar hand om de vi bryr oss om och hur det går att kapitalisera på våra känslor. Istället för att köpa saker, så bestämde vi oss för att “kidnappa” denna dag, alltså göra den till vår egen, så att den förstärker värderingar som vi vill främja. Kan man göra något gott för miljön för att visa uppskattning till livet överlag? Istället för att köpa en nalle så kan man kanske laga god med schyssta råvaror till någon man tycker om? Eller, för att det fina finns egentligen i det enkla, säg till dem som du tycker om att du gör det!

 

// Tove, Sara och Katharina

Kommentera