Våga satsa! Bygga företag med risker och drömmar

Drömmen om att göra skillnad, skapa en revolution, eller transformation och hoppet om förändring. Om att alla vaknar upp en dag och ser helheten, förstår konsekvenserna av våra handlingar och sociala konstruktioner. Alla förstår och alla vill se förändring, därför blir varje val och handling en förlängning av den förståelsen.

De som har kunskap om klimat- och miljöförändringarna förstår att handling krävs nu. Det är helt enkelt oundvikligt, och det börjar bli bråttom. Det finns många som vill göra skillnad, men även många som inte vet, förstår, kan eller vill göra skillnad…

Hotet och växande risker har fått mig motiverad till att vilja våga satsa. Om jag som en person av 7,45 miljarder människor kan göra livet lite bättre för en eller fler som också lever och delar jorden med mig, då tar jag den möjligheten. Jag väljer att förvandla riskerna och hotet till en dröm, ett mål, och delvis gör jag det till en mening med min tid på jorden. Jag tror att det är känslan av samhörighet som får människor att vilja, och om vi tror på en värld med lika sociala, ekonomiska och ekologiska rättigheter så kan vi känna med varenda människa på jorden.

Jag drömmer om, tror på och ser att det går att skapa en bättre värld.

Nu vill jag vara en av de som vågar satsa och som försöker skapa något nytt. Eget företagande blev en naturlig förlängning av den viljan, då det kan skapa utrymme och frihet att välja det just du tror på. Det finns helt klart en risk med att inte veta hur det kommer gå, varken med finansiering eller mål. Men drömmen hålls vid liv just av att våga satsa, och av att bara göra. Vi kan inte förändra någonting om vi inte agerar, och därför letar vi efter hållbara lösningar överallt. Vi bygger ett företag och är medvetna om vilken extremt svår utmaning världen står inför, men vi tror även att vi alla måste våga satsa, riskera och drömma. Hör gärna av er om ni vill veta mer, eller bara gör det du med, och känn ingen ånger imorgon!

//Tove

Kommentera