Bloggen

Tankar om hållbarhet

Att hitta, och kultivera, ett intresse

Det är verkligen dags att jag introducerar mig till bloggen! Som gruppens självbetitlade podcastentusiast tänkte jag göra det genom att rekommendera ett podd-avsnitt som jag lyssnat på flera gånger i veckan.

Avsnittet kommer från en podcast som jag verkligen älskar, The Memory Palace, där Nate DiMeo berättar små små historiska ögonblick med en innerlighet som jag än så länge inte har hittat någon annanstans i podd-universum. Just detta avsnitt, “Roots and Branches and Wind-Borne Seeds“, är berättelsen om botanisten Ynes Mexia. Det är delvis en berättelse om att återkoppla människan till naturen. Men allra mest handlar det om att hitta, eller kanske kultivera?, en passion för något och att följa sitt eget hjärta fullt ut – och att arbete som görs på det sättet får bestående resultat (små eller stora).

 

Vi här på ReCollab drivs inte bara av en vilja att arbeta med hållbar utveckling och resiliens för att det är viktigt. Det är också ett sätt för oss att skapa ett meningsfullt och hållbart arbetsliv, där de förhoppningsvis bestående resultaten inte bara kommit till för att de behövs utan också för att vi ville det så mycket! För att vi bestämde oss för att inte bara prata om det.

Lyssna på podden! Själva berättelsen börjar ca 2 min in i avsnittet.

 

/Sara

Tankar om hållbarhet
Läs vår blogg
Bloggen

Uppdragsförfrågningar
Kontakta Tove Björklund
tove@recollab.com